Sparta en Fortuna houden allebei punt over aan gelijkwaardig en vermakelijk duel

28 september om 22:54

Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard hebben elkaar zaterdagavond in evenwicht gehouden op Het Kasteel. De Spangenaren kwamen in eigen huis nog vroeg op voorsprong, maar zagen Fortuna in de eerste helft al langszij komen: 1-1.

Waar Sparta na een overwinning op RKC Waalwijk ook in eigen huis drie punten hoopte te pakken, was Fortuna ook toe aan een resultaat na nederlagen tegen respectievelijk Ajax en PSV. De Kasteelheren kenden een droomstart en grepen na nog geen drie minuten spelen al de leiding: uit een vrije trap van Pelle Celement wist verdediger Teo Quintero met het hoofd te scoren.

In de minuten die volgden maakte Sparta het spel en werd het bij vlagen dreigend, al resulteerde dat niet in grote kansen. De ploeg van Jeroen Rijsdijk was bij vlagen echter ook slordig. Na iets meer dan een half uur spelen stond het weer gelijk: Ivo Pinto dook in alle vrijheid op aan de rechterkant van Fortuna, waarna hij een voorzet panklaar op het hoofd van Ezequiel Bullaude gaf: 1-1.

Dat was ook de stand die bij rust op het scorebord stond, ondanks dat beide ploegen voor de pauze wel nog gevaarlijk werden. In de tweede helft golfde het spel ook op en neer. In het eerste kwartier kreeg Sparta meerdere kansen, terwijl Fortuna sterker was in de fase die daarna aanbrak. In het tweede bedrijf werd er echter niet meer gescoord: de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Daardoor bezet Sparta nu de zesde plek in de Eredivisie, met tien punten uit zeven duels. Voor de Spangenaren is dit al het vierde gelijkspel van het seizoen. Fortuna staat nu dertiende.