Bosz niet helemaal tevreden na zege PSV

Bosz geheimzinnig bij PSV: 'Heb er verklaring voor, maar die ga ik niet geven'

Vandaag om 19:18
Laatste update: om 19:22

Peter Bosz denkt te weten waarom PSV dit seizoen meer moeite heeft met het hanteren van een hoog baltempo in fases van wedstrijden. De trainer van de Eindhovenaren houdt zijn kaarten echter tegen de borst, terwijl hij nog niets durft te zeggen over de blessure van Joey Veerman.

PSV kende geen makkelijke middag op bezoek bij Willem II, maar de landskampioen wist dankzij twee goals van Ricardo Pepi wel met 0-2 te winnen. "We hebben ook vandaag niet onze beste wedstrijd gespeeld", reageert Bosz bij ESPN. "We speelden weer tegen een tegenstander met een heel laag blok, die geen druk naar voren zet en de ruimtes dus heel klein houdt. Dan moet je daar doorheen lopen."

Bosz heeft in Tilburg ook weinig 'diepteloopjes' gezien in zijn ploeg, terwijl hij daar wel op hamert. "Ik heb er één gezien, van Guus (Til, red.). Maar hij nam de bal verkeerd aan. Of dat een deel van het probleem is? Ja, je zegt terecht een deel. Verder moest het op alle vlakken beter en sneller." Vervolgens wordt de coach gevraagd waarom PSV dit seizoen soms meer moeite heeft om een hoog baltempo te hanteren. "Ik heb daar wel een verklaring voor, maar die ga ik niet hier zeggen. Ik wil namelijk niemand wijzer maken."

"Maar ik moet eerlijk zijn: het heeft dus ook te maken met de tegenstander. Voor iedere ploeg is het heel erg moeilijk om tegen een team te spelen dat de ruimtes zo klein houdt en geen initiatief wil nemen", vervolgt Bosz, die ook aan het woord komt over de blessure van Veerman, die uitviel met liesklachten. "Ik heb geen idee hoe het met hem is, ik heb hem nog niet gesproken daarna."