'Voor blessure Gimenez dachten we al aan Ueda'

Basisplaats Gimenez stond op de tocht bij Feyenoord: 'Dachten al aan Ueda'

Vandaag om 18:44

De basisplaats van Santiago Gimenez stond al op de tocht bij Feyenoord, voordat hij geblesseerd raakte. Volgens trainer Brian Priske dacht hij er al aan om Ayase Ueda de kans te geven.

De Japanner is in ieder geval voorlopig de nieuwe aanvalsleider van de Rotterdammers. "Ik hoop dat er niet veel zal veranderen", reageert Priske bij ESPN, voorafgaand aan het Eredivisie-duel met NEC. "Ueda is sterk, kan de bal vasthouden. Hij heeft wat zelfvertrouwen meegenomen uit Japan. Ik hoop dat hij het nu vanaf de start kan laten zien. Hij was al aan het pushen. Voor Gimenez’ blessure dachten we er al aan om met Ueda te starten", onthult de Deen.

Priske voert verder geen wijzigingen door bij Feyenoord, hoewel Hugo Bueno en Gernot Trauner weer bij de wedstrijdselectie zitten. "We proberen continuïteit in het elftal te krijgen. Om te kijken of we de juiste samenstelling kunnen krijgen. Op deze manier kunnen we zien of dit het zal zijn." De Spaanse back kan bovendien maar één helft spelen. "We willen het opbouwen met hem. Hij begon goed, maar kreeg een kleine blessure. We willen dat hij de rest van het seizoen fit is dus we moeten voorzichtig zijn."