Overzicht van de gespeelde Bundesliga-wedstrijden

Simons leidt Leipzig langs Augsburg, Gladbach in extremis uit gevarenzone

Vandaag om 17:30

Zaterdagmiddag stond in Duitsland garant voor een hoop spektakel. RB Leipzig heeft met Lutsharel Geertruida én een uitblinkende Xavi Simons goede zaken gedaan, terwijl er op de andere velden bovengemiddeld veel rode kaarten vielen.

RB Leipzig - Augsburg 4-0
Leipzig heeft de druk op koploper Bayern München op weten te voeren. In eigen huis werd laagvlieger Augsburg overtuigend aan de kant gezet. Simons en Benjamin Sesko waren de grote uitblinkers aan de kant van de thuisploeg, terwijl een andere Nederlander, Jeffrey Gouweleeuw, een mindere middag beleefde.

Laatstgenoemde miste een penalty voor Augsburg, waardoor de snelle 2-0 achterstand (tweemaal Sesko) niet goedgemaakt kon worden. Met name de tweede treffer van Leipzig was er een van grote schoonheid. Simons had met een assist en een doelpunt een groot aandeel in het verdere verloop van de wedstrijd.

Leipzig klimt dankzij de driepunter over Borussia Dortmund heen naar de tweede plek in de Bundesliga. Ook staan Die Roten Bullen nog maar één punt achter op Bayern München, dat het zaterdagavond in eigen huis opneemt tegen Bayer Leverkusen.

Overige uitslagen
FSV Mainz - FC Heidenheim 0-2
Borussia Mönchengladbach - FC Union Berlin 1-0
SC Freiburg - St. Pauli 0-3
VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 2-2