Dest over weddenschap bij PSV met Maas

Dest komt weddenschap bij PSV na: 'Ik ben een man van mijn woord'

Vandaag om 13:31

Sergiño Dest werkt hard aan zijn rentree, de verdediger van PSV heeft daarnaast nog een andere taak uit te voeren. De Amerikaan stelt binnenkort zijn verloren weddenschap met assistent-trainer Rob Maas in te lossen.

Dest en Maas sloten vorig seizoen een weddenschap: als de vleugelverdediger drie goals in de Eredivisie zou maken, mocht hij de tank van zijn auto vullen op kosten van de rechterhand van Peter Bosz. Bij minder dan drie doelpunten, zou Dest de auto van Maas moeten wassen. Dest bleef steken op twee treffers. "Hij had geluk dat ik geblesseerd raakte", lacht Dest in gesprek met The Athletic.

"We zouden nog vier wedstrijden moeten spelen. En in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, waarin ik al scoorde, raakte ik ook nog een keer de paal", vertelt Dest. "Maar ik ben een man van mijn woord. Dus ik doe het als mijn knie hersteld is", lacht hij. Aan het duel met Go Ahead (0-1), afgelopen maart, bewaart Dest mooie herinneringen. "In die wedstrijd maakte ik een van mijn mooiste goals."

"Niemand kon me één tegen één afstoppen", herinnert Dest. "De tegenstanders moesten me vasthouden en vielen op de grond. Na de wedstrijd kreeg ik complimenten van een paar spelers van Go Ahead. Dat was mooi."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)