Spelerslijst PSV Champions League

Spelerslijst PSV voor Champions League bekend: Dest en nieuwe talenten present

4 september om 19:40
Laatste update: 4 september om 19:54

PSV heeft de selectie voor de competitiefase van de Champions League ingediend bij de UEFA. De A-lijst kent één opvallende aanwezige: de geblesseerde Sergiño Dest.

Deelnemende clubs mogen 25 spelers, waarvan minimaal twee doelmannen, op de A-lijst zetten. Daarnaast is er een B-lijst, die geen maximaal aantal spelers kent. Op de B-lijst staan spelers die tussen hun vijftiende en 21ste minimaal twee aaneengesloten seizoenen voor hun club hebben gespeeld. Matteo Dams, Isaac Babadi en Tygo Land staan niet op de A-lijst, maar kunnen dus alsnog in actie komen in de Champions League.

De keuze van PSV om Dest wel op de A-lijst te zetten is opvallend. De linksback annex rechtsback ligt er naar verwachting zeker tot de winterstop uit en mist dus het gros van de wedstrijden in de competitiefase. Volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad is het mogelijk dat Dest tijdens groepswedstrijd 7 en 8 op 21 en 29 januari in actie komt. Het herstel moet dan wel voorspoedig verlopen.

Naast Dest staat ook aanwinst Joel Ndala op de lijst. Het talent kwam deze transferperiode over van Manchester City en kan mogelijk dus zijn opwachting maken in de Champions League voor PSV. Ook Marcus Younis staat op de lijst. 

Champions League-spelerslijst PSV

Doelmannen: Walter Benítez, Joël Drommel.

Verdedigers: Rick Karsdorp, Armando Obispo, Ryan Flamingo, Sergiño Dest, Mauro Júnior, Olivier Boscagli, Fredrik Oppegård, Adamo Nagalo.

Middenvelders: Malik Tillman, Guus Til, Jerdy Schouten, Joey Veerman, Richard Ledezma, Ismael Saibari.

Aanvallers: Luuk de Jong, Noa Lang, Johan Bakayoko, Ricardo Pepi, Couhaib Driouech, Marcus Younis, Hirving Lozano, Joel Ndala, Ayodele Thomas.