Gyökeres fit voor duel met PSV in Champions League

PSV hoort nieuws richting Champions League-clash: 'Viktor is fit'

Vandaag om 13:12

Viktor Gyökeres lijkt komende dinsdag 'gewoon' in actie te komen tegen PSV in de Champions League. De topscorer van Sporting CP ging vrijdagavond tegen G.D. Estoril Praia (0-3) geblesseerd naar de kant.

Rubén Amorim, trainer van Sporting, neemt de zorgen weg. "Het is niets serieus", verzekerde hij tegenover Portugese media. "Soms doen we er ijs op als een speler een kleine tik heeft gehad, omdat de wedstrijden elkaar snel opvolgen. Maar als er niets geks gebeurt, is Viktor fit voor de volgende wedstrijd." Komende dinsdag nemen PSV en Sporting het in Eindhoven tegen elkaar op.

Gyökeres nam na zijn wissel plaats op de bank, waarna zijn rechterknie werd ingepakt met ijs. De 26-jarige spits, die sinds vorig jaar bij Sporting speelt, heeft dit seizoen al elf keer gescoord in negen officiële wedstrijden. In de eerste Champions League-wedstrijd van de Portugezen, tegen Lille OSC, was het gelijk één keer raak voor de Zweed.

PSV wacht een loodzwaar karwei. Sporting heeft na zeven competitieduels nog altijd de volle buit, de beste competitiestart voor de club sinds 1990/1991.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)