Danjuma over Nederlands elftal en Girona

Hoop op Koeman-oproep: 'Ben altijd beschikbaar voor Nederlands elftal'

Vandaag om 12:38
Laatste update: om 13:07

Arnaut Danjuma heeft het Nederlands elftal nog niet uit zijn hoofd gezet. De 27-jarige aanvaller van Girona FC, die in het verleden zes interlands speelde, hoopt zich in Spanje in de kijker van bondscoach Ronald Koeman te spelen.

In navolging van Daley Blind, Donny van de Beek en Gabriel Misehouy werd Danjuma, uitgeleend door Villarreal CF, de vierde Nederlander bij Girona. "Van Daley Blind en Donny van de Beek hoorde ik alleen maar goede verhalen. Donny is heel snel gesetteld en gelukkig geworden, dat zegt veel over de warmte van de club", laat hij optekenen door De Telegraaf.

"En bij het gesprek met de trainer (Míchel Sánchez, red.) had ik erg snel in de gaten dat hij het spelletje snapt. Wat hij van mij verwacht, past in m'n straatje. Hij liet publiekelijk weten van ons een machine te willen maken. Dat voelen we en motiveert", aldus Danjuma, die tweeënhalf jaar geleden voor het laatst bij het Nederlands elftal zat. "Ik heb nog steeds dat verlangen en daar ben ik op voorbereid."

"Ik ben altijd beschikbaar voor het Nederlands elftal en het blijft de grootste eer om daarvoor uit te komen. Dat hoop ik zo snel mogelijk weer te doen, maar solliciteren daarvoor, kan ik alleen op het veld."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)