Chong zakt in elkaar tijdens Championship-duel

Nederlander zakt na botsing in elkaar tijdens Championship-duel: 'Afwachten'

Vandaag om 11:11
Laatste update: om 11:35

Tahith Chong is na een botsing tijdens de wedstrijd Plymouth Argyle - Luton Town in elkaar gezakt op het veld. De aanvaller kon gelukkig zelf het veld verlaten, maar het is nog niet bekend wat de Nederlander heeft overgehouden aan de botsing.

Vlak voor rust botste Chong met een speler van Plymouth, waarna de aanvaller roerloos op het veld bleef liggen. Medici van beide teams gingen direct richting de Nederlander om hem te helpen. Gelukkig kon Chong het veld zelf verlaten. De aanvaller hield aan de linkerkant van zijn hoofd een forse bult over aan de botsing. Chong zijn ploeg Luton Town verloor het duel met Plymouth uiteindelijk met 3-1.

Na de wedstrijd gaf coach Rob Edwards een update over Chong na zijn botsing. "Hij is weer op de been en in orde. Het is nog afwachten hoe groot de hersenschudding is. Hij was een beetje stijf, maar is in orde." Ook Plymouth reageerde via X op de botsing van Chong. 'Geweldig om te zien dat Chong zelfstandig naar de kant kon komen na zijn behandeling, nadat hij in de eerste helft naar de grond ging.'