Vermoedelijke opstelling Ajax tegen RKC Waalwijk

Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli hakt knoop over spits door voor RKC-treffen

Vandaag om 10:25
Laatste update: om 10:29

Na de grandioze zege op Besiktas hoopt Ajax de goede reeks een vervolg te geven met het uitduel tegen RKC Waalwijk. Coach Francesco Farioli kiest naar alle waarschijnlijkheid voor dezelfde elf als in de thuiswedstrijd tegen de Turken.

Op doel kiest Farioli weer voor zijn vaste keuze Remko Pasveer. De ervaren doelman is de nummer één sinds de komst van de Italiaanse trainer en daar lijkt voorlopig weinig aan te veranderen. Voor hem staat uitblinker Josip Sutalo, die samen met Youri Baas het centrum zal vormen. De twee worden geflankeerd door Devyne Rensch aan de rechterkant en Jorrel Hato aan de linkerkant.

In de middelste linie lijkt de opgeleefde Kian Fitz-Jim de voorkeur te krijgen als aanvallende middenvelder. Tegen Besiktas was het talent van de Amsterdammers één van de uitblinkers. Kenneth Taylor en Jordan Henderson zullen hem vergezellen. In de aanval lijkt Brian Brobbey de strijd om de spitspositie gewonnen te hebben. Hij krijgt de voorkeur boven Chuba Akpom en Wout Weghorst. Naast Brobbey spelen Bertrand Traoré en de in goede vorm verkerende Mika Godts.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Fitz-Jim, Henderson, Taylor; Traoré, Brobbey, Godts.