Džepar over bedreigingen na Roda - MVV

Roda-speler Džepar krijgt doodsbedreigingen: 'Over mijn familie, moorden...'

Vandaag om 07:27

Orhan Džepar heeft een turbulente week achter de rug. De 28-jarige speler van Roda JC kreeg te maken met doodsbedreigingen, na zijn winnende goal tegen rivaal en voormalig broodheer MVV Maastricht (1-0) vorige week. Na het duel met FC Eindhoven (0-0) doet hij nog eenmaal zijn verhaal.

"Het is de laatste keer dat ik het daarover ga hebben", begint Džepar tegenover ESPN. De middenvelder speelde tussen 2021 en 2023 voor MVV en maakte de gevoelige overstap naar Roda. Vorige week zaterdag vierde hij zijn winnende treffer uitbundig. "Ik ben vorig seizoen geblesseerd geweest, zwaar geblesseerd geraakt. Ben twee keer geopereerd. Ik val in en dan maak ik zo'n goal in zo'n belangrijke wedstrijd. Voor mij was het persoonlijke euforie en blijdschap. Het juichen, alles kwam eruit."

Na de derby keek Džepar op zijn telefoon. "Ik wist niet wat ik zag. Het was voor mij onacceptabel." De speler besloot de bedreigingen online te zetten. "Om een signaal te geven naar buiten toe dat dit niet kan." Džepar vertelt wat er in de berichten stond. "Over mijn familie. Moorden. Er hoeft maar een gek tussen te zitten en je weet hoe het gaat."

Džepar is niet angstig. "Het is meer dat je ervan schrikt. Ongeloof", stelt hij. "Wie gaat er thuis dronken zo'n bericht opstellen? Waarom zou je? Maar, goed, het zegt wat over het niveau natuurlijk. Ik heb er weinig woorden voor. Ik heb het openbaar gemaakt. Verder zo gelaten. De media hebben het opgepakt. Veel aandacht aan besteed. Zo is het goed."

MVV liet zich van zijn beste kant zien. "Ze hebben een bloemetje gestuurd. Daar ben ik ook dankbaar voor. Het is lief en aardig. Het had niet gehoeven. Een klein gebaar dat is wel netjes."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)