Bedreigde Roda-middenvelder doet verhaal: 'Het wordt steeds extremer'

Bedreigde Roda-middenvelder doet verhaal: 'Het wordt steeds extremer'

26 september om 20:20

Orhan Džepar maakte de winnende goal in de Limburgse derby tussen Roda JC en MVV Maastricht en dat kwam hem op de nodige bedreigingen te staan. Džepar maakte in 2023 de gevoelige overstap van Maastricht naar Kerkrade. Tegenover het Algemeen Dagblad doet hij zijn verhaal.

Džepar maakte in de zomer van 2023 de overstap van MVV Maastricht naar Roda JC. De twee Limburgse clubs zijn rivalen en de transfer van de middenvelder viel niet goed bij een deel van de aanhang van MVV. Met Roda scoorde hij onlangs de winnende goal tegen zijn oude club en dat leverde hem meerdere bedreigingen op. Džepar vertelt dat hij na zijn transfer wel vaker termen als 'NSB'er' via Instagram ontvangt, maar dat het na zijn winnende goal over de grens ging.

"Op een gegeven moment werd zelfs Mladic erbij gehaald, omdat ik Bosnische roots heb. Dat hij me overhoop had moeten schieten", deelt Džepar, die tevens vertelt dat zijn gezin in de bedreigingen werden betrokken. "Je schrikt gewoon. Ik ben ook een mens, weet je. Je snapt gewoon niet dat mensen zo laag kunnen zijn. En het wordt steeds extremer. Neem die opmerking over Mladic. Dan heb je het over een moordenaar, een oorlogsmisdadiger. Een bericht dat nota bene in het Bosnisch geschreven is."

Džepar zal geen aangifte doen, omdat hij weinig vertrouwen heeft dat het iets oplevert. "Ik weet nu al: daar gaat waarschijnlijk niet veel mee gebeuren. Ze krijgen hooguit een waarschuwing." Middels een post bracht Džepar zelf naar buiten wie de mensen zijn die hem bedreigd hebben, en MVV gaat er alles aan doen om met de betreffende personen in gesprek te gaan. "Zij hebben geen idee wat ze aanrichten. Niet alleen bij de spelers zelf, maar ook bij diegenen die dicht bij ons staan", besluit hij.