Wedstrijdverslagen Serie A, Ligue 1 en Bundesliga

Dortmund knokt zich terug na 'Eredivisie-goals', Reijnders zegeviert met AC Milan

27 september om 22:56
Laatste update: 27 september om 23:01

AC Milan heeft vrijdagavond met Tijjani Reijnders in de basis eenvoudig afgerekend met Lecce: 3-0. In Parijs had PSG geen kind aan Stade Rennes, terwijl Borussia Dortmund zich na twee 'Eredivisie-doelpunten' terugknokte tegen VfL Bochum.

AC Milan - Lecce
Milan-trainer Paulo Fonseca staat onder druk bij Milan, maar heeft zich na vrijdag weer wat ademruimte verschaft. Tegen Lecce ging het, vanaf de 38ste minuut, vrij gemakkelijk. Toen opende spits Alvaro Morata de score. Nog voor rust tilden Theo Hernandez en Christian Pulisic de score naar 3-0, wat later de eindstand bleek. Oranje-international Reijnders speelde de gehele wedstrijd.

PSG - Stade Rennes
PSG heeft op één gelijkspel na vooralsnog weinig te duchten in Ligue 1, iets waar ook Rennes vrijdagavond geen verandering in heeft weten te brengen. Aanvaller Bradley Barcola deelde in de dertigste minuut de eerste tik uit. Na rust verdubbelde Lee Kang-in de score, en maakte Barcola zijn tweede van de avond. Arnaud Kalimuendo deed namens Rennes nog wat terug, maar meer dan een eretreffer was dat niet.

Borussia Dortmund - VfL Bochum
Het begin van Dortmund - Bochum was bijzonder. Al na 21 minuten spelen stond het 0-2 voor de op papier veel zwakkere bezoekers. Beide doelpunten hadden een Eredivisie-gehalte. Ze kwamen namelijk van Matus Bero (ex-Vitesse) en Dani de Wit, tot afgelopen zomer speler van AZ. Nadat Serhou Guirassy nog voor rust de aansluitingstreffer had gemaakt, voerde Dortmund het tempo op. In de tweede helft was Bochum kansloos, en moest het na doelpunten van Emre Can, opnieuw Guirassy en Felix Nmecha de meerdere erkennen in de thuisploeg.