Heracles en Heerenveen spelen gelijk

Weer geen uitwinst voor Heerenveen en Van Persie: Heracles wint in slotfase

27 september om 21:53
Laatste update: 27 september om 21:55

Robin van Persie is vrijdagavond met sc Heerenveen onderuit gegaan bij Heracles Almelo. De Friezen knokten zich na een zeer povere eerste helft terug tot 1-1, maar gingen vlak voor het laatste fluitsignaal alsnog kopje onder.

Het is tot nu zeer wisselvallig bij Heerenveen, dat met 9-1 van AZ verloor, maar vorige week wel afrekende met FC Groningen (2-1). Wisselvalligheid is ook Heracles  dit seizoen niet vreemd.

De eerste helft was voor de thuisclub. Na zeventien minuten spelen kreeg Mimeirhel Benita de eerste kans, maar de poging van de rechtsback was matig. Een kleine tien minuten later viel de verdiende openingstreffer alsnog. Damon Mirani kopte raak uit een hoekschop: 0-1. Heerenveen, dat heel weinig in te brengen had, mocht van geluk spreken dat het met die minimale achterstand ging rusten.

Vlak na rust dacht Heracles even de 2-0 te hebben gemaakt. Luka Kulenovic vond het net, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. Daarna kantelde de wedstrijd. Heerenveen werd sterker, en kwam na een uur spelen op 1-1. Dimitris Rallis schoot heerlijk raak. Ilias Sebaoui had even daarna de 1-2 op zijn voeten, maar stuitte op Heracles-doelman Fabian de Keijzer.

Het duel leek lang af te stevenen op een gelijkspel, maar daar dacht Heracles-aanvaller Mario Engels anders over. In de 87ste minuut zette hij de Almeloërs, na een fout van Micky van der Hart, op 2-1. Door de zege klimt Heracles naar plek acht. Heerenveen is de nieuwe nummer twaalf.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)