Jonk nieuwe assistent-trainer Oranje

KNVB heeft nieuws: Jonk nieuwe rechterhand Koeman bij Oranje

Vandaag om 12:07
Laatste update: om 12:50

Wim Jonk is de nieuwe assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. De 57-jarige oud-trainer van FC Volendam neemt de rol van Sipke Hulshoff, die voor het EK naar Liverpool vertrok, over.

Jonk tekent bij de KNVB een contract tot en met het WK 2026. Komende week begint hij in Zeist, waar het Nederlands elftal zich voorbereidt op de komende Nations League-wedstrijden tegen Hongarije en Duitsland. Tijdens het EK nam Dwight Lodeweges de taken van Hulshoff over, nu neemt Jonk die rol voor de komende jaren op zich.

"Vanaf het moment dat ik werd gevraagd ben ik eigenlijk steeds enthousiaster geworden. Ik wil graag helpen het groeiproces bij Oranje verder vorm te geven de komende periode. Met deze staf en de potentie van de spelersgroep geloof ik in een goede en succesvolle samenwerking", reageert Jonk op de kanalen van de KNVB. Jonk speelde zelf 49 interlands en was actief op het EK 1992 en de WK's 1994 en 1998.

Koeman is blij dat Jonk 'ja' heeft gezegd op het verzoek om hem te ondersteunen. "Met zijn ervaring is hij een uitstekende toevoeging voor onze technische staf. Ik ken hem als een goede trainer met een frisse, eigen kijk op voetbal. Met de komst van Wim is onze technische staf compleet voor de komende twee jaar, waarin we goed willen presteren in de Nations League en daarna richting het WK van 2026 gaan werken."

Op 7 oktober komt Oranje bijeen, ter voorbereiding op de Nations League-duels. Jonk zal dan kennismaken met de selectie. Nederland komt op 11 oktober in actie in Boedapest, drie dagen later wacht een ontmoeting met Duitsland in München.