Voormalig Feyenoord- en Ajax-target Potter spreekt zich uit

Voormalig Feyenoord- en Ajax-target spreekt zich uit: 'Klaar om terug te keren'

Vandaag om 10:03

Graham Potter is klaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan als hoofdtrainer. Sinds zijn ontslag bij Chelsea zit de Engelse oefenmeester zonder club, maar hij hoopt op korte termijn weer aan het werk te gaan.

Potter heeft al aanbiedingen gekregen van clubs uit Engeland, andere Europese landen en nationale voetbalbonden, maar hij heeft nog niet de juiste uitdaging gevonden. "Ik voel me al een tijdje klaar om terug te keren", vertelt Potter in gesprek met The Telegraph. "Het moet nog steeds de juiste uitdaging zijn, maar ik heb er zin in. Ik kijk ernaar uit om te horen wat de mogelijkheden zijn en ik zal ze allemaal in overweging nemen."

In de zoektocht naar een nieuwe club hoopt Potter dat clubs kijken naar hoe Eddie Howe en Unai Emery bijvoorbeeld zijn teruggekomen na lastige ervaringen. "Het is nog niet zo lang geleden dat Eddie Howe Bournemouth verliet nadat ze waren gedegradeerd. Hij nam 18 maanden vrij en nu doet hij bij Newcastle schitterende dingen. Als je kijkt naar Unai Emery, hoe hij werd ontvangen na zijn vertrek bij Arsenal en kijkt naar wat hij nu doet...", aldus de Engelsman.

"Dit is de baan, de uitdaging van het voetbal", gaat Potter verder. "Ik zie Chelsea als een ongelooflijke ervaring die ik heb gehad, het ging niet zo goed als ik had gewild. Ik moet daar verantwoordelijkheid voor nemen, maar ik denk dat ik er beter door ben geworden en ik zal zeker een betere coach zijn."

Afgelopen zomer werd Potter nog nadrukkelijk gelinkt aan de trainersvacature bij zowel Ajax als Feyenoord. Uiteindelijk viel de keuze van de clubs op respectievelijk Brian Priske en Francesco Farioli.