Antwerp wil Overmars niet compenseren, maar maakte afgelopen jaar opvallende keuze

Antwerp wil Overmars niet compenseren, maar maakte afgelopen jaar opvallende keuze

Vandaag om 07:26
Laatste update: om 09:56

Marc Overmars zit momenteel nog een schorsing uit, maar verlengde afgelopen jaar in alle stilte zijn contract in België. De Nederlander is sinds 2022 de technisch directeur van Royal Antwerp, een functie die hij over anderhalve maand weer oppakt.

"Marc komt hier nog geregeld een koffietje drinken of een babbeltje doen, maar als we hier afspreken met makelaars of samenzitten met de spelersraad, moet ik hem weer naar huis sturen. Dat frustreert hem natuurlijk. Marc is een voetbaldier, hè", vertelt algemeen directeur Sven Jaecques aan Het Nieuwsblad over de huidige situatie bij Antwerp.

Sinds januari is Overmars uit zijn functie in België. De nationale straf voor grensoverschrijdend gedrag in zijn tijd als technisch directeur bij Ajax werd toen mondiaal overgenomen, waardoor de oud-voetballer een jaar lang niets mocht doen voor de club.

Desondanks werd het tot 2026 lopende contract van Overmars juist in die tijd verlengd. "Dat is al een hele tijd geleden geregeld, vrij snel na het kampioensjaar was dat beklonken", legt Jaecques uit. "Dat hebben we toen gewoon niet gecommuniceerd." De Belgen wilden zich niet onnodig iets op de hals halen, maar bevestigen dat de verlenging niet als compensatie voor het jaar schorsing gezien wordt. Het contract van Overmars loopt nu tot medio 2027.