De Boer lovend over Ajax-speler Godts

De Boer wijst Ajax-uitblinker aan: 'Dat neemt hij weer mee, dat doet wat met je'

Vandaag om 06:54
Laatste update: om 06:54

Ronald de Boer is lovend over het optreden van Mika Godts bij Ajax tegen Besiktas (4-0). De Belgische vleugelaanvaller was één van de uitblinkers aan Amsterdamse zijde met twee doelpunten.

Vooral na rust maakte Godts volgens De Boer een sterke indruk. "Ik vond hem in de eerste helft niet goed", stelt de oud-voetballer bij Ziggo Sport. "Hij was wel een beetje betrokken bij die eerste goal, maar dat was meer geluk dan wijsheid."

"Tweede helft kwam Godts wat meer los", vervolgt De Boer zijn verhaal. In het tweede bedrijf was Godts twee keer trefzeker namens Ajax. "Maar dat heeft ook te maken met dat je voor staat en dat Besiktas meer vooruit moet. Dan komt er ruimte."

De Boer heeft vertrouwen in een mooie toekomst voor Godts, maar hij blijft wel voorzichtig. "De 2-0 maakt hij goed af, hij blijft koel. Laten we wel zijn, deze jongen is hartstikke jong. Maar dit geeft vertrouwen, twee goals", aldus de analist. "In zo'n belangrijke wedstrijd twee keer scoren, dat neemt hij weer mee. Dat doet wat met je. Ik hoop dat hij nu weer de Godts wordt zoals we hem eerder hebben gezien. Ik hoop dat dit een boost geeft."