Ajax op rapport na duel met Besiktas

Ajax op rapport: verrassende uitblinkers na heerlijke Europese avond

26 september om 22:55

Een swingend Ajax is voortreffelijk begonnen aan het Europa League-seizoen. De ploeg van Francesco Farioli veegde de vloer aan met Besiktas: 4-0. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de Amsterdammers.

Remko Pasveer – 7: Pasveer leek een heet avondje tegemoet te gaan, maar het liep anders. Ajax was dominant en de ervaren doelman was vooral bezig om zijn defensie aan te sturen. Hij werd zelf nauwelijks op de proef gesteld.

Devyne Rensch – 6,5: Rensch speelde een degelijke partij. De wisselwerking van de rechtsback met Fitz-Jim en Traoré was bij vlagen aardig, zonder dat hij echt zijn stempel drukte.

Josip Sutalo – 8: Wat een wereld van verschil. Sutalo speelt dit seizoen wel vol vertrouwen. Hij was scherp in de duels, durfde aanvallers uit te dagen, had goede inspeelpasses en dribbelde in.

Youri Baas – 7,5: Naast Sutalo speelde ook Baas weer een zeer verdienstelijke wedstrijd. Ook hij was comfortabel aan de bal en durfde in te schuiven. Verdedigend stond hij knap zijn mannetje.

Jorrel Hato – 6,5: Hato zat er vanaf de eerste minuut bovenop en had een paar goede ingrepen. In balbezit was zijn aandeel wat minder groot dan dat van zijn mede-verdedigers.

Jordan Henderson – 6,5: Ajax’ aanvoerder zat er een aantal keer goed tussen op het middenveld, maar verder was het een redelijk vlak optreden. Opvallend was vooral het moment dat hij Traoré tot de orde riep.

Kian Fitz-Jim – 7,5: Hij was zoals altijd bijzonder bedrijvig en kreeg het steeds meer op zijn heupen. De beweeglijke Fitz-Jim combineerde er lustig op los. De frêle middenvelder werd beloond met een doelpunt, wat hem nog meer vertrouwen gaf.

Kenneth Taylor – 7: Hij leek te schrikken van zijn grote kans in de openingsminuten. Met een goede actie stond hij na een halfuur alsnog aan de basis van de 1-0. Daarna speelde hij wat onopvallend, tot hij na een fraaie aanval de 3-0 binnenschoot.

Bertrand Traoré – 6,5: Traoré was lange tijd niet heel gelukkig in zijn acties, om het zachtjes uit te drukken. De Burkinees zorgde wel voor dreiging, maar al met al was het veel te slordig. Na rust poetste hij zijn blazoen evenwel op, met onder meer een assist.

Brian Brobbey – 7: Door zijn lichaam goed te gebruiken schonk hij Taylor al snel een grote kans. Op die manier was Brobbey vaker van waarde, want zelf werd hij wat weinig in stelling gebracht. Met ook nog een assist droeg hij toch zijn steentje bij.

Mika Godts – 7,5: Het was een opvallend optreden van Godts. De jonge Belg speelde voor rust eigenlijk niets klaar, maar in de tweede helft stond hij helemaal op met twee belangrijke doelpunten.

Invallers
Branco Van den Boomen - x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Kristian Hlynsson - x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Wout Weghorst - x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Christian Rasmussen - x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Chuba Akpom - x: Speelde te kort voor een beoordeling.


Trainer

Francesco Farioli – 7,5: Ajax toonde een heel ander gezicht dan tegen Go Ahead Eagles. De Amsterdammers waren messcherp en de patronen die de Italiaan probeert in te slijpen werden tegen Besiktas zichtbaar. Het leverde een heerlijk Europees avondje op.