Pasveer vol vertrouwen over Ajax-zege tegen Besiktas

Pasveer noemt valkuilen voor Ajax tegen Besiktas: 'Daar zijn ze goed in'

26 september om 20:58
Laatste update: 26 september om 22:30

Remko Pasveer heeft vertrouwen in een zege van Ajax in de Europa League-opener tegen Besiktas. De doelman ziet waar de sterke punten van de Turken liggen, maar geeft Ajax een goede kans vanwege de ontwikkeling die de ploeg doormaakt.

"We zijn al wel een heel stuk verder denk ik", reageert Pasveer positief na een vraag van Ziggo Sport over de ontwikkeling van zijn ploeg Ajax. "Toch wel wat vertrouwen op gedaan en wat wedstrijden gespeeld. Bij ons heeft het wel even stil gelegen ook met de stakingen erbij, maar we zijn al wel weer een stuk verder. Dit is ook weer een ander type tegenstander."

Ajax speelde afgelopen weekend gelijk tegen Go Ahead Eagles, maar volgens Pasveer had de ploeg weinig tijd om te treuren. "Dat is het voordeel van een druk programma. De volgende tegenstander staat alweer klaar, dus we moeten ons focussen op vandaag. Dat hebben we zo snel mogelijk gedaan, maar natuurlijk baal je ervan. Omdat het onnodig was voor een ploeg als wij, maar we zijn er als het goed is klaar voor."

Pasveer heeft ook wel een idee wat de sleutel voor Ajax moet zijn om Besiktas te kunnen verslaan. "We moeten vandaag compact staan. Ook met de restverdediging, want zij kunnen goed omschakelen. Individueel hebben ze veel kwaliteiten die we moeten uitschakelen, dus we moeten scherp zijn daarin. Voorin hebben wij genoeg kwaliteiten en zijn ze sterk genoeg om iets te bereiken."