De Boer eist meer van Ajax-talent Godts

Ajax-talent zorgt voor 'irritatie' bij De Boer: 'Komt geen pepernoot voorbij'

26 september om 20:42
Laatste update: 26 september om 20:49

Ronald de Boer vindt dat het krediet dat Mika Godts heeft opgebouwd, begint op te raken. De analist ziet dat het bejubelde Ajax-talent de laatste wedstrijden minder is en denkt dat dit komt omdat verdedigers hem nu serieus nemen.

"De kwaliteit aan de buitenkant was heel pover", begint De Boer bij Ziggo Sport over de laatste wedstrijd van Ajax tegen Go Ahead Eagles. "Godts begon wel goed en frivool, maar er wordt steeds meer geëist en hij komt tegenstanders tegen die hem nu ook serieus gaan nemen. De laatste twee wedstrijden heeft hij ondermaats gepresteerd. Hij kwam eigenlijk geen pepernoot voorbij."

De Boer vertelt ook dat het hem af en toe irriteert dat andere spelers de vrije ruimtes inlopen waar Godts zou moeten zijn. "Ik ben benieuwd of hij nu wat meer ruimte krijgt. Wat mij wel irriteert, dat mag ik wel zeggen: waar is Godts goed in? In de één-tegen-één, binnendoor en buitenom. Maar ik zie iedere keer Kenneth Taylor en Jorrel Hato in dat gat er overheen of tussendoor komen. En zij nemen iedere keer een man mee. Ik zou zeggen: hij is goed in de één-tegen-één, maar dan moet hij wel ruimte hebben en moet je niet tegenstanders erbij brengen."