Mulder prijst Oosterwolde bij Fenerbahçe

Mulder ziet potentiële Oranje-verdediger in Turkije: 'Echt goede voorwaarden'

26 september om 18:44

Jayden Oosterwolde is uitgegroeid tot een gewaardeerde verdediger bij Fenerbahçe. Youri Mulder is enthousiast en prijst de ontwikkeling van de 23-jarige verdediger.

Oosterwolde doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van FC Twente, waarvoor hij in 2020 debuteerde in het betaald voetbal. Via Parma kwam hij uiteindelijk bij Fenerbahçe terecht in januari 2023. Daar maakte de 1.89 meter lange verdediger een sterke ontwikkeling door. "Hij doet het daar hartstikke goed en speelt alles", zegt Mulder bij Ziggo Sport

Ook onder José Mourinho heeft Oosterwolde zijn basisplaats behouden. "Hij is gewoon een goede voetballer. Ik vind dat hij echt goede voorwaarden heeft. Hij is snel, heeft een goede techniek, een goede pass en hij is verdedigend goed. Hij is ook wel flink hard, hij schuwt niet om het duel aan te gaan. Echt een goede verdediger met een goed fysiek."

Oosterwolde speelt voornamelijk als linksback, maar hij kan ook in het centrum uit de voeten. "Hij kan vooruit echt gevaarlijk zijn. En voor het centrum heeft hij ook nog wel de potentie."

Theo Janssen had bij Twente nog zijn bedenkingen. "Ik twijfelde altijd of hij wel zo goed was. Hij was snel en verdedigend oké, maar aan de bal vond ik hem heel slordig. Best wel matig zelfs. Maar je ziet dat hij de afgelopen flinke stappen heeft gemaakt."

De Ziggo-analisten vinden het wat vroeg om hem Oranje in te praten, laten ze grappend blijken, maar Mulder durft het toch aan. "Hij is een potentiële Nederlands elftal-speler", aldus de voormalig spits.