Jorge Jesus verwacht dat Saudische league bij beste ter wereld gaat horen

'De Saudische competitie zal tot de vijf beste ter wereld horen, geen twijfel'

26 september om 14:53
Laatste update: 26 september om 16:13

De Saudische competitie zal op termijn behoren tot de beste van de hele wereld, meent Jorge Jesus. De trainer van Al Hilal merkt op dat ook steeds meer jongere spelers de overstap willen maken naar de zogeheten 'zandbak', iets wat het niveau alleen maar ten goede komt. 

De Portugese Jesus haalde afgelopen zomer twee spelers op uit Europa. Landgenoot João Cancelo kwam voor 25 miljoen euro over van Manchester City, en Marcus Leonardo werd voor 40 miljoen euro aangetrokken van Benfica. "Ook jonge spelers willen nu hierheen komen, omdat we hier een paar van de beste spelers ter wereld hebben", vertelt hij in een interview met A Bola. "Die heb je ook in Europa, maar daar zijn ze verspreid over diverse landen."

De oud-trainer van onder meer Benfica en Sporting Portugal denkt niet dat de toekomst van het voetbal in Saudi-Arabië ligt. "Dat zal altijd Europa blijven, maar het Saudische voetbal zal een heel hoog niveau halen, en uiteindelijk tot de beste vijf competities van de wereld horen. Daar twijfel ik niet aan."

Het land probeert spelers te verleiden door ze buiten het voetbal om perfecte leefomstandigheden voor te schotelen. Jesus legt uit hoe Cancelo, die ook bij FC Barcelona terug had kunnen keren, overtuigd werd. "Ik zei tegen hem dat hij hier blij zou worden. Het is een land dat voor complete veiligheid voor iedereen zorgt. Al helemaal voor kinderen. Hij zei later tegen me: Coach, je had gelijk. Dit is een paradijs voor de kinderen".