Geen auto van de club voor Dams, maar met fiets naar PSV

Geen auto van de club, maar met fiets naar PSV: 'Teamgenoten lachen er weleens om'

26 september om 13:56
Laatste update: 26 september om 16:12

Matteo Dams leeft zijn kinderdroom bij PSV. De linksback is plots basisspeler in Eindhoven en mocht recent zijn Champions League-debuut maken. Dat terwijl Dams soms nog met de fiets afreist naar De Herdgang en geen auto van de club heeft. Daar moeten zijn medespelers 'weleens om lachen'.

In gesprek met Gazet van Antwerpen blikt Dams terug op de eerste weken van het seizoen. Door blessures van Sergiño Dest en Mauro Júnior gooide trainer Peter Bosz de Belgische linksback plots voor de leeuwen. "Dit was mijn kinderdroom", zegt Dams. "Twaalf jaar geleden heb ik de onder acht van Antwerp verlaten en hebben mijn ouders hun leven voor mij helemaal omgegooid. Soms pendelden ze vijf keer per week van Schoten naar Eindhoven."

Dams woont nu in een gastgezin, waarvandaan hij bij goed weer met de fiets naar De Herdgang gaat. Een auto van de club heeft de linkspoot nog niet. "Ik heb wel een Golf. Daarmee rij ik af en toe terug naar België, naar mijn familie. Mijn ploegmaats moeten er weleens om lachen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!