Ten Hag over FC Twente

Ten Hag zoekt verklaring en looft Twente: 'Wedstrijd van hun leven'

26 september om 08:18
Laatste update: 26 september om 08:29

Erik ten Hag prijst de vechtersmentaliteit van FC Twente. De manager van Manchester United hoopte woensdagavond zijn grote liefde pijn te doen, maar het liep anders op Old Trafford.

Door een doelpunt van Sam Lammers nam Twente een verdiend punt mee naar Enschede. "Het was de wedstrijd van hun leven", stelt Ten Hag na de wedstrijd op het persmoment. "Ze vochten voor elke meter. En dat deden wij niet. 99 procent is niet genoeg. Je moet honderd procent geven om de wedstrijd dood te maken. Je moet gaan voor een tweede doelpunt."

"Je zag een hele goede vechtersmentaliteit in dat team", gaat Ten Hag verder over Twente. "Je zag aan de manier waarop ze het gelijkspel vierden wat het voor hen betekent. Zo speelden ze ook op het veld. Maar wij als team moeten daar klaar voor zijn. Wij kunnen zo'n situatie als bij de gelijkmaker niet toestaan. De rechtsback van Twente steekt het hele middenveld over zonder afgestopt te worden. Het is geen kwestie van onderschatting. Het is meer dat je de wedstrijd af moet maken."

United moet zich oprichten voor de eerstvolgende wedstrijd in de Premier League. Zondag komt Tottenham Hotspur op bezoek.