Twente-trainer Oosting reageert na gelijkspel tegen Manchester United

Twente-trainer Oosting bijt van zich af na stunt: 'Dat heeft mij wel geprikkeld'

26 september om 07:50

FC Twente-trainer Joseph Oosting is trots op zijn ploeg na het 1-1 gelijkspel tegen Manchester United op Old Trafford. De Tukkers zorgde met gedurfd voetbal voor een grote verrassing in Engeland.

"Lef aan de bal en lef in het verdedigen", laat Oosting na afloop optekenen voor Voetbal International. De oefenmeester was niet van plan om zich in te graven op bezoek in Manchester. "Als je erop wacht, zijn zij zo vaardig aan de bal, dan komen ze tot kansen. Als je ze hoog onder druk zet, kun je ze ook dwingen tot fouten."

In aanloop naar het duel met The Red Devils werd er volgens Oosting door sommige mensen gesuggereerd dat de trip naar Manchester een leuk uitje was voor zijn ploeg. "Ik heb richting deze wedstrijd wel dingen gebruikt", vertelt Oosting daarover. "Het woord schoolreisje, hoorde je dan in de media. Dat heeft mij wel geprikkeld. En mijn spelers denk ik ook. Want het klonk een beetje minachtend, vind ik. Want zo gaan wij hier natuurlijk niet naartoe. Daarvoor was deze wedstrijd ook te belangrijk voor het Nederlands voetbal. We hebben hier knetterhard voor gewerkt."

"Qua spel hebben het gewoon goed gedaan, zowel aan de bal als bij balverlies. We hebben met discipline gespeeld. En de rust bewaard in de opbouw, zoals we wilden", vervolgt Oosting zijn verhaal. Na een moeizame seizoenstart geeft het gelijkspel tegen United weer vertrouwen aan FC Twente. "We zijn in ontwikkeling, en het is nog steeds geen afgerond product. Dat willen we allemaal wel, maar dat is het nog niet. Er zit altijd wel een mits of een maar aan. De ene wedstrijd win je niet, de andere wedstrijd win je wel. Maar je ziet wel dat er enorme progressie zit in ons elftal. Dat is mooi om te zien."