Rapport FC Twente tegen Manchester United

Spelersrapport FC Twente: drie uitblinkers op historische avond tegen United

25 september om 22:53

Ongekend: FC Twente doet wat héél weinig mensen verwacht hadden en pakt in de competitiefase van de Europa League een punt tegen Manchester United (1-1). VoetbalPrimeur maakt rapport op van een voor de Tukkers historische avond in het Theatre of Dreams, waar Erik ten Hag met zijn werkgever tegenover de club die hij support stond.

Lars Unnerstall - 8: met sterk keeperswerk wist Unnerstall zich te onderscheiden - vooral de redding op een onbedoeld 'schot' van Hilgers was magistraal. Bij de tegengoal viel de Duitse sluitpost niets te verwijten. In de slotfase kroonde Unnerstall zich tot een ware held.

Bart van Rooij - 8: voor negen ton van NEC naar Twente en dan tegenover iemand staan - Rashford - die jouw transfersom in een slordige twee weken aan salaris opstrijkt. Van Rooij weerde zich kranig en kwam zelfs een aantal keer fantastisch door over de rechterflank. Zijn voorbereidende werk bij de goal van Lammers was om door een ringetje te halen.

Mees Hilgers - 6,5: kreeg samen met Bruns te taak om Zirkzee uit te schakelen en deed dat naar behoren. Voorafgaand aan de goal van Eriksen greep hij adequaat in, maar had hij de pech dat de bal precies voor de voeten van de Deen viel. Bij standaardsituaties zat Hilgers er zowel aanvallend als verdedigend goed bij.

Max Bruns - 6,5: krap dertig Eredivisie-duels op de teller en je dan staande moeten houden tegen een grootmacht als United. Ga er maar aan staan. Bruns heeft aangetoond zeker over het gevraagde niveau in de Europa League te beschikken.

Anass Salah-Eddine - 6,5: Ten Hag werd na een halfuur spelen boos op Diallo. Een veel mooier compliment had Salah-Eddine niet kunnen krijgen. In tegenstelling tot in de Eredivisie, waar de linksback geregeld het mikpunt van kritiek is, was Salah-Eddine zijn directe tegenstander vaak te slim af.

Youri Regeer - 6: United beschikt op het middenrif over spelers van wereldklasse en dat heeft Regeer ondervonden. Hij werkte zich een slag in de rondte, aan de bal handelde hij geregeld te traag. Daardoor kon Twente op die momenten niet verder voetballen.

Michel Vlap - 6,5: Vlap voelt zich het hele seizoen al als een vis in het water. Ook in Manchester was hij, in een meer controlerende rol, belangrijk voor de ploeg van Oosting. Zijn reactie bij zijn wissel sprak boekdelen: Vlap rende met een gezicht dat op onweer stond naar de kant.

Ricky van Wolfswinkel - 6: als tweede spits - Van Wolfswinkel opereerde vanaf de rechterflank - werkte hij zich de longen uit zijn lijf. De sluwe aanvaller kon in aanvallend opzicht het verschil niet maken. Van Wolfswinkel zal ongetwijfeld een aantal keer wakker schrikken van de akka panna die hij kreeg van Rashford.

Sem Steijn - 6: áls Twente onder de druk van United uit wist te spelen en op de vijandelijke helft kwam, was Steijn vaak de vrije man. De spelmaker kreeg dan zoveel tijd, dat hij zich geregeld geen raad wist met de bal. De creatieve oplossing lag woensdagavond niet bij Steijn. Met een vrije trap was hij wel dicht bij de gelijkmaker.

Mitchell van Bergen - 5,5: met zijn snelheid moest hij Mazraoui en United in de omschakeling het leven zuur maken. Hoewel Van Bergen een aantal keer dreigend was, zat hij vrijwel de hele wedstrijd bij de voormalig Ajacied in de broekzak.

Sam Lammers - 7,5: binnen tien minuten kreeg Lammers de ultieme kans om Twente aan de leiding te helpen op Old Trafford. Het zijn de wetten in de absolute top: de kansen die je krijgt, moet je maken. Gelukkig kreeg Lammers een herkansing door een slapende Eriksen. De spits liet Onana kansloos en bracht het uitvak in extase.

Invallers:
Daan Rots - x: kwam in minuut 61 in de ploeg voor Steijn en speelde te kort voor een beoordeling.
Mathias Kjølø - x: kwam in minuut 61 in de ploeg voor Vlap en speelde te kort voor een beoordeling.
Sayfallah Ltaief - x: kwam in minuut 74 in de ploeg voor Van Bergen en speelde te kort voor een beoordeling.
Gijs Besselink - x: kwam in minuut 83 in de ploeg voor Regeer en speelde te kort voor een beoordeling.
Gustaf Lagerbielke - x: kwam in minuut 83 in de ploeg voor Lammers en speelde te kort voor een beoordeling.

Joseph Oosting - 7: Twente zou geen concessies doen en zijn eigen spel gaan spelen, verklaarde Oosting. Toch werden de Tukkers, zeker voor rust, teruggedrongen tot op eigen helft. Kwalijk is dat allerminst, gezien het verschil in kwaliteit en waarde op het veld. Oosting heeft zijn elftal maximaal voorbereid, op de juiste momenten gewisseld en een verdiend punt gepakt.