El Ahmadi en Koevermans lovend over Unnerstall

Lof voor 'weergaloze' Twente-uitblinker: 'Moet wel een keer een transfer maken'

26 september om 07:26

Karim El Ahmadi en Danny Koevermans zijn lovend over het optreden van FC Twente-goalie Lars Unnerstall tegen Manchester United (1-1). De Tukkers wisten te stunten op Old Trafford door een punt te pakken en dit was grotendeels te danken aan de Duitser.

"Zo'n speler moet wel een keer een transfer gaan maken, zoals naar Duitsland", begint El Ahmadi zijn lofzang bij ESPN. "Als je ziet hoe hij nu aan het keepen is... Ook tegen Almere City. Zij kregen in de eerste helft drie of vier honderd procent kansen en die pakt hij bijna allemaal." 

Koevermans sluit zich aan bij de woorden van zijn collega-analist. "Ik vind het ook gewoon een weergaloze keeper", aldus de oud-voetballer. "Ik denk sowieso dat PSV een fout heeft gemaakt door hem te laten gaan."

Volgens Koevermans heeft Unnerstall één zwakte: het meevoetballen. "Het enige wat we net (tijdens het duel met Manchester United, red.) zagen is dat hij de bal één keer over de zijlijn schoot. Dat was zijn smetje op deze wedstrijd. Hij staat er om de ballen tegen te houden met zijn reflexen en dat doet hij hartstikke goed."