Gullit en Janssen kritisch op Manchester United

Gullit en Janssen kraken 'rechterrijtje-club' United: 'Drie jaar aan de gang...'

26 september om 06:45

Ruud Gullit en Theo Janssen zijn kritisch op Manchester United en Erik ten Hag. FC Twente pakte woensdagavond in de competitiefase van de Europa League een verdiend punt op Old Trafford (1-1).

Door een goal van Sam Lammers halverwege de tweede helft stuntte Twente in Manchester. "Vooraf zeiden we al: Twente speelt tegen een ploeg uit het rechterrijtje in Engeland. Dat is ook hoe ze speelden", stelt Gullit na afloop bij Ziggo Sport. "Het is dat die ene goal uit de kluts valt en het individu dan de goal maakt", doelt hij op de treffer van Christian Eriksen. "Maar het voetbal... Of ik geschrokken ben? Ik zie dit elke week."

"Ik was benieuwd hoe Twente hiermee om zou gaan", gaat Gullit verder. "Ik vind dat ze realistisch hebben gespeeld. We spelen op Old Trafford, we gaan geen gekke dingen doen, we beginnen rustig." De voormalig topmiddenvelder zag de Tukkers na twintig minuten uit hun schulp kruipen. "Op een gegeven moment moet je plaagstootjes uitdelen. Dat hebben ze goed gedaan."

Gullit krijgt bijval van Janssen, die zich tot United richt. "United onder Ten Hag, dat proces is nu bijna drie jaar aan de gang. Als je kijkt naar de manier van voetballen, het drukzetten... Ik heb niets herkend. Het is allemaal hopen op een individueel moment."