FC Barcelona strikt Szczesny

''Here we go': Barça lost keepersprobleem op en heeft vervanger Ter Stegen binnen'

Vandaag om 17:09
Laatste update: om 17:13

Transferspecialist Fabrizio Romano laat zijn befaamde 'here we go' los: Wojciech Szczesny wordt de nieuwe doelman van FC Barcelona. De 34-jarige Pool komt uit zijn voetbalpensioen.

Barcelona moest door de zware blessure van Marc-André ter Stegen plots op zoek naar een keeper. Szczesny stond hoog op de lijst en wordt ook de nieuwe sluitpost in Catalonië. De doelman gaat een contract tot het einde van het seizoen tekenen bij Barça. In de komende dagen wordt hij medisch gekeurd, waarna de presentatie zal volgen.

Eind augustus besloot Szczesny zijn schoenen aan de wilgen te hangen. 'Mijn lichaam kan het nog wel aan, maar mijn hart ligt er niet meer. Ik voel dat ik nu al mijn aandacht aan de familie moet geven en daarom heb ik besloten om te stoppen met voetballen', schreef hij op social media. Tegenover Spaanse media liet Szczesny zich onlangs al uit over de kans die zich mogelijk zou voordoen. "Het zou respectloos van mij zijn als ik deze kans niet zou overwegen", zei hij over Barcelona.

Szczesny kwam in zijn loopbaan eerder uit voor Arsenal, AS Roma en Juventus. Sinds 2017 verdedigde hij het doel van De Oude Dame.