Szczesny staat open voor Barça

Barça krijgt grote hint van beoogd Ter Stegen-vervanger: 'Zou respectloos zijn'

Vandaag om 16:35

Wojciech Szczesny is vereerd door de aanbieding van FC Barcelona. De 34-jarige Pool vertelt dat hij bereid is om tijdelijk terug te keren uit zijn pensioen.

Szczesny gaat Barça zo goed als zeker uit de brand helpen, nu Marc-André ter Stegen zwaar geblesseerd is geraakt. De Duitser wordt pas in april of mei terugverwacht. Szczesny wil de honneurs waarnemen, zo bevestigt hij in gesprek met Diario SPORT. Hij lijkt spoedig te tekenen bij de La Liga-koploper.

"Ik heb enorm veel respect voor de historie van Barça, het is één van de grootste clubs ter wereld", laat de ex-keeper van Arsenal en Juventus weten. "Ik heb begrip voor de moeilijke situatie die is ontstaan door de blessure van Ter Stegen. Het zou respectloos van mij zijn als ik deze kans niet zou overwegen."

Szczesny moet bij Barça de concurrentie aangaan met Inaki Peña. Vanuit Barça B is ook Ander Astralaga doorgeschoven. De 84-voudig Pools international zette na het EK een punt achter zijn carrière. Met Robert Lewandowski komt hij één landgenoot tegen bij de ploeg van Hansi Flick.