Teleurstelling over mislukt stadionproject Feyenoord: 'Maar geloof mij...'

Aboutaleb baalt van 'mislukt project' Feyenoord: 'Moet bij zichzelf te rade gaan'

Vandaag om 13:24
Laatste update: om 13:31

Ahmed Aboutaleb baalt ervan dat hij er in zijn periode als burgemeester van Rotterdam niet in is geslaagd om een nieuw stadion voor Feyenoord te realiseren. Dat geeft de burgemeester, die binnenkort vervangen wordt door Carola Schouten, aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. Ook stelt hij dat 'de Feyenoord-familie' bij zichzelf te rade moet gaan.

"Dat het nieuwe stadion niet is gerealiseerd, is een teleurstelling die ik meedraag," stelt Aboutaleb als gevraagd wordt naar zijn grootste teleurstelling in zijn periode als burgemeester. "Deels omdat Feyenoord volgens mij echt toe is aan een nieuw stadion. Ik heb er zo veel energie in gestoken, werkelijk. Honderden uren overleg, met bestuurders, de banken… Het mocht niet baten."

"Het was gewoon een politiek moeras. In de raad waren partijen die er profiel aan overhielden om tegen te zijn. Op een gegeven moment ontspoort het dan", vervolgt Aboutaleb, die aangeeft dat de tijd niet rijp was voor een nieuw stadion. "Maar geloof mij: over vijftien jaar ligt dat dossier weer op tafel. De ruimte die er nu was, zal er tegen die tijd niet meer zijn. De Feyenoord-familie moet maar bij zichzelf te rade gaan wat het wil", luidt de conclusie van de aftredend burgemeester.