Kraay positief over terugkeer Klaassen bij Ajax

Kraay looft nieuwkomer bij Ajax: 'Alsof hij de WK-finale als basisspeler speelt'

Vandaag om 12:55

Hans Kraay vindt het terughalen van Davy Klaassen door Ajax een goede zet. Dat stelt de oud-voetballer tegenover Voetbal International. Kraay is bovendien zeer te spreken over de mentaliteit van de middenvelder.

Kraay vindt dat Ajax er goed aan heeft gedaan om Klaassen weerd in de armen te sluiten. "Ik stond ervan te kijken dat veel mensen het niet snapten, het zelfs raar vonden. Daar snapte ik dan weer helemaal niets van, ik hoorde bij die andere groep", vangt de voormalig voetballer aan. "Ook ik weet dat hij bij Internazionale nauwelijks aan de bak kwam. Ook ik weet dat hij qua spel niet heel erg op Dennis Bergkamp lijkt. Maar Davy Klaassen lijkt wel heel veel op Davy Klaassen."

"Dat betekent een hele fitte, frisse, dynamische, diepgaande speler, die op 8 en 10 prima uit de voeten kan", vervolgt Kraay. "En die ook nog eens regelmatig een goal maakt. Dat is best handig bij dit spel. En hij kan ook nog eens goed 'op 12' spelen. De meeste spelers die worden gepasseerd, worden terpentijnzeikers. Die klagen en doen vervelend achter de rug van de trainer om. Daar is bij Klaassen never nooit iets van te merken."

Kraay is lovend over de instelling van Klaassen. "Al staat hij wissel, dan nog komt hij als eerste zo fanatiek als de kolere het veld op in de Johan Cruijff Arena voor de warming-up. Alsof hij de WK-finale als basisspeler moet spelen. Misschien mag ik dat niet zeggen, maar ik vind het een heerlijke jongen. En ik hoop dat je dan nu begrijpt dat hij heel goed 'op 12' kan spelen", besluit de analist.