Faberski droomt van Ajax-debuut

Veelbesproken Ajax-talent droomt van Johan Cruijff Arena: 'Hoop dat het komt'

Vandaag om 11:28
Laatste update: om 16:00

Jan Faberski droomt ervan om in de Johan Cruijff Arena te voetballen. Dat vertelt het achttienjarig talent van Ajax in gesprek met Ajax TV. De Pool ontving de 'Lasse Schöne Trophy' voor het mooiste doelpunt van de maand augustus.

De talentvolle buitenspeler voelt zich op zijn gemak bij Ajax. "Ik voel me goed en sterk op het veld. Ik krijg veel minuten en daar ben ik blij mee. Elke speler wil altijd spelen", begint Faberski, die vervolgens terugblikt op zijn doelpunt tegen FC Eindhoven. "Ik wil altijd naar voren. Creatieve dingen zoeken, dribbelen, assists geven en doelpunten maken. Dat moet nog meer komen, het rendement, maar dat is mijn spel."

In de strijd om de 'Lasse Schöne Trophy' nam hij het onder meer op tegen Kenneth Taylor en Jorrel Hato. Voor de spelers die genomineerd waren, maar het aflegden tegen Faberski, heeft de hij een duidelijke boodschap: "Boys, mooie goals, maar er is maar één winnaar."

Faberski beleeft tot nu toe een uitstekend seizoen bij Jong Ajax en zou maar al te graag dit seizoen zijn debuut voor de hoofdmacht maken. "Ik droom ervan om in de Johan Cruijff Arena te spelen. Het is een grote droom, maar ik hoop dat het gaat komen", besluit hij.