Heerenveen verlengt contract Van Ee

Heerenveen breekt contract open: Van Persie-oogappeltje verlengt tot 2026

Vandaag om 10:19

Espen van Ee heeft zijn aflopende contract bij SC Heerenveen verlengt tot medio 2026. Dat meldt de club op de online kanalen. De 21-jarige middenvelder is bezig aan zijn definitieve doorbraak in Friesland.

De talentvolle middenvelder kwam in 2023 transfervrij over van Vitesse en maakte vorig seizoen al de nodige minuten voor Heerenveen. Hoewel hij destijds nog geen vaste basisplaats wist te veroveren, kwam Van Ee toch tot negentien wedstrijd voor de Friezen. Hierin wist hij één keer te scoren.

In het nieuwe seizoen onder trainer Robin van Persie is Van Ee bezig aan zijn definitieve doorbraak in het profvoetbal. De jonge controleur kreeg tot nu toe in alle zes gespeelde Eredivisie-wedstrijden een basisplek van Van Persie. Tijdens de meest recente wedstrijd tegen FC Groningen gaf hij een assist.

Algemeen directeur Ferry de Haan is blij met de keuze van Van Ee. "Espen heeft zich het afgelopen jaar ontzettend goed ontwikkeld. Hij is niet alleen talentvol en leergierig, maar heeft ook laten zien van waarde te zijn voor het team. We zijn dan ook tevreden met zijn prestaties en willen hem de kans bieden om zich hier verder te ontwikkelen. Met dit nieuwe contract spreken we ons vertrouwen in hem uit."