Eerste winterse aanwinst voor Heerenveen een feit

Aan Feyenoord gelinkte Zweedse middenvelder tekent bij Heerenveen

Vandaag om 11:42

Het is nog september, maar SC Heerenveen heeft de eerste winterse versterking al binnen. De Zweed Marcus Linday tekent een contract tot 2029 bij de ploeg van Robin van Persie.

Linday komt over van het Zweedse Västerås SK. Afgelopen zomer wilde Heerenveen de 21-jarige middenvelder al naar de Eredivisie halen, maar zijn club werkte niet mee aan een zomerse transfer van hun vaste basisklant. Linday heeft tot nu toe 25 wedstrijden gespeeld voor het gepromoveerde Västerås. Met die club vecht hij nog tot eind november om lijfsbehoud in de Allsvenskan, de hoogste divisie van Zweden.

Algemeen directeur Ferry de Haan is erg blij met het aantrekken van de jonge Zweed. "Het is geen geheim dat wij Marcus graag aan onze selectie wilden toevoegen, het liefst al tijdens de afgelopen transferperiode", vertel De Haan op de clubwebsite

"Marcus is een dynamische middenvelder met een functionele techniek en het vermogen om grote afstanden met- en zonder bal te overbruggen. We denken dat hij zijn talent hier verder kan ontwikkelen, en we zijn dan ook blij dat we hem deze winter alsnog kunnen verwelkomen", aldus de algemeen directeur van Heerenveen.

Volgens de Leeuwarder Courant stond Linday ook in de belangstelling van Feyenoord, FC Twente en Club Brugge. Maar de toekomst van de jonge middenvelder ligt dus in Friesland.