Varane stopt officieel als profvoetballer

Officieel: WK-winnaar Varane stopt op 31-jarige leeftijd als profvoetballer

Vandaag om 09:57

Raphaël Varane heeft een punt gezet achter zijn loopbaan als profvoetballer. Dat heeft de 31-jarige Fransman via Instagram bekendgemaakt. De verdediger die onder contract staat bij Como, raakte aan het begin van dit seizoen wederom langdurig geblesseerd en heeft besloten zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. 

Verschillende Franse media en Fabrizio Romano kwamen dinsdagavond met het schokkende nieuws dat Varane zou overwegen om te stoppen als profvoetballer. Woensdagochtend is de bevestiging vanuit de Fransman zelf gekomen. Afgelopen zomer verliet hij Manchester United transfervrij om een avontuur aan te gaan bij de Italiaanse promovendus Como onder leiding van Cesc Fàbregas. 

Meteen in de eerste wedstrijd van Varane voor zijn nieuwe club ging het finaal mis; de centrale verdediger moest het veld na 23 minuten noodgedwongen verlaten vanwege een spierblessure. Varane heeft een historie met blessureleed en dat is dan ook de voornaamste reden voor hem om het profvoetbal definitief achter hem te laten. Zijn contract bij Como zal ontbonden worden. 

Zo is er abrupt en treurig een einde gekomen aan de rijke carrière van Varane. Hij brak door bij RC Lens, waarna hij in 2011 een droomtransfer verdiende naar Real Madrid. In de Spaanse hoofdstad vormde hij jarenlang het hart van de defensie, tot hij in 2021 verkaste naar Manchester United. Met Real Madrid werd hij onder meer drie keer kampioen van Spanje. Bovendien won hij vier keer de Champions League met Real. In 2018 werd hij met de nationale ploeg wereldkampioen in Rusland. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Raphael Varane (@raphaelvarane)