Varane dreigt te stoppen vanwege blessure

'Groot nieuws: Varane overweegt op 31-jarige leeftijd te stoppen met profvoetbal'

24 september om 23:59
Laatste update: 25 september om 00:10

Raphaël Varane heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd als profvoetballer gespeeld. De verdediger van Como, die een historie heeft met blessureleed, raakte begin dit seizoen opnieuw langdurig geblesseerd. Om die reden overweegt hij nu te stoppen. 

Dat nieuws wordt dinsdagavond laat gemeld door het Franse medium Le Parisien, en wordt daarnaast bevestigd door Fabrizio Romano. Varane liet Manchester United deze zomer achter zich voor een Italiaans avontuur bij Como, dat getraind wordt door Cesc Fàbregas. Al in zijn eerste wedstrijd, in de Coppa Italia tegen Sampdoria, ging het mis. 

Varane moest de strijd halverwege de eerste helft staken. Later bleek dat het om een kwetsuur aan een spier in zijn dij ging. Le Parisien meldt nu dat Varane overweegt een punt achter zijn loopbaan te zetten. Mogelijk gebeurt dat ergens in de komende uren al. In dat geval zou zijn contract bij Como ontbonden worden. 

Mocht Varane daadwerkelijk stoppen, dan betekent dat een abrupt voetbaleinde voor de 'nog maar' 31-jarige verdediger. De Fransman brak door bij Lens, waarna hij naar Real Madrid trok. Daar vormde hij jarenlang het hart van de Koninklijke defensie. Met het nationale elftal won hij in 2018 het WK in Rusland.