Vermoedelijke opstelling AZ tegen Elfsborg

Vermoedelijke opstelling AZ: Martens verrast niet bij Europees debuut

Vandaag om 08:43

Maarten Martens maakt als coach van AZ dinsdag zijn Europese debuut. De Alkmaarders spelen woensdag tegen het Zweedse Elfsborg, maar zijn eerste Europese wedstrijd lijkt niet te betekenen dat de coach gaat wijzigen in zijn basiself.

De verwachting is dat Martens met dezelfde basiself gaat spelen als die in het duel met PEC Zwolle. Rome-Jayden Owusu-Oduro krijgt wederom het vertrouwen op doel boven routinier Jeroen Zoet. In het centrum gaat Martens voor een mix van routine en talent met Wouter Goes en Alexandre Penetra. Zij worden op de flanken bijgestaan door David Moller Wolfe en Seiya Maikuma.

Op het middenveld is Jordy Clasie de brok ervaring op Europees gebied. Peer Koopmeiners en Sven Mijnans zullen naast hem spelen op de middelste linie van het veld. Als buitenspelers zullen de in topvorm verkerende Ruben van Bommel en Ibrahim Sadiq aan de start verschijnen. Vooral laatstgenoemde is de laatste weken in bloedvorm. Troy Parrott is de aanvalsleider bij AZ tegen Elfsborg.

Vermoedelijke opstelling: Owusu-Oduro; Maikuma, Penetra, Goes, Moller Wolfe; Koopmeiners, Mijnans, Clasie; Sadiq, Parrott, Van Bommel.