Advies voor FC Twente voor duel met Manchester United

'Waarom zou FC Twente bij Manchester United geen resultaat kunnen halen?'

24 september om 23:53

Anco Jansen ziet geen reden om FC Twente als kansloos te bestempelen voor het uitduel met het op papier veel sterkere Manchester United. Als de Tukkers van hun eigen krachten uitgaan, is een resultaat haalbaar, meent de oud-prof en analist van ESPN. 

"Doen waar je goed in bent", adviseert Jansen in Voetbalpraat. "Je moet daar niet op voorhand heen gaan met het gevoel dat je gaat verliezen. Qua kwaliteit is United natuurlijk een stuk beter, maar waarom zouden ze daar geen resultaat kunnen halen?"

Ook collega-analist Kees Luijckx acht Twente niet kansloos op Old Trafford. "Ik zou er lekker van gaan genieten, en er geen druk op leggen. Er is ook geen druk." De oud-verdediger hoopt dat Oosting kiest voor Michel Vlap op het middenveld. "Ik vind hem een behoorlijk voetballer voor op de acht-positie. Daar zou ik mee gaan beginnen."

"En voor de rest: ga voetballen en niet schijterig achterover hangen", vervolgt Luijckx. "Maar ik verwacht dat ook helemaal niet van Twente. Zo'n trainer is Oosting niet." Het duel tussen de Tukkers en de formatie van Erik ten Hag begint woensdagavond om 21.00 uur.