Oosting legt uit waar kansen liggen voor Twente tegen Man United

Oosting weet hoe Twente United pijn kan doen: 'Dan kunnen we tot kansen komen'

Vandaag om 21:10
Laatste update: om 22:02

Joseph Oosting denkt dat FC Twente het Manchester United woensdagavond lastig kan maken in de omschakeling. Gemakkelijk zal dat echter niet gaan, stelt de trainer, die United in hetzelfde rijtje topclubs als Real Madrid en FC Barcelona schaart. 

"Ik geloof altijd in kansen", begint een positieve Oosting daags voor het treffen met United in de Europa League. "Ik denk dat als wij durven te spelen, écht durven te voetballen, tot kansen kunnen komen. Met name in de omschakeling denk ik dat wij Manchester United pijn kunnen doen."

Dat zal moeilijk worden, want Twente treft in de formatie van manager Erik ten Hag een echte topclub, vindt hij. "Als je het hebt over Real Madrid en Barcelona, dan vind ik United daar ook bijpassen."

Om tot een goed resultaat te komen, is volgens Oosting één ding heel belangrijk: lef tonen. "Het is uiteindelijk altijd wel makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb het ook toen voor de wedstrijd tegen Red Bull gezegd. We moeten lef tonen. Dat willen we ook graag, maar soms moet het er wel uitkomen. De wil is er absoluut. We zijn hier omdat we derde van Nederland zijn geworden. We kunnen laten zien aan de wereld dat we terecht op dit podium horen."