Oud-PSV'er Hiljemark treft AZ als coach in Europa League

Oud-PSV’er treft AZ als 32-jarige coach in Europa League: ‘Leuk even terug te zijn’

24 september om 21:36
Laatste update: 24 september om 22:00

AZ treft woensdag in de Europa League een oude bekende als trainer van IF Elsborg. De 32-jarige Oscar Hiljemark speelde nog voor PSV, maar is sinds kort coach van de Zweedse club.

De 32-jarige Hiljemark maakte in 2013 als actieve voetballer de overstap van Elsborg naar PSV. Daarna speelde de centrale middenvelder voor onder andere Palermo, Genoa, Dynamo Moskou en Panathinaikos. Nog voor zijn dertigste sloot Hiljemark zijn professionele carrière af bij de Deense club Aalborg. Daar werd hij assistent-trainer en groeide hij vervolgens door tot hoofdcoach om in juni 2024 over te stappen naar Elsborg.

Met Elsbrog neemt Hiljemark het dus op tegen AZ en die wedstrijd onderschat hij zeker niet. "We weten dat we een sterke tegenstander treffen. Ze zijn het seizoen heel goed begonnen, met sterke individuele prestaties en een teamstructuur die typisch Nederlands is met aanvallend voetbal en veel doelpunten."

Hiljemark had zelfs nog even contact met een oude bekende: John van den Brom. "Het is leuk om even terug te zijn en vrienden en oud-collega's hier te spreken. Zo heb ik contact gehad met Van den Brom, die ik een paar jaar geleden bij Anderlecht ontmoette. Ik zie AZ als een club die sterk is in het ontwikkelen van jeugdspelers. Soms, zoals dit jaar, doen ze bovenin mee en soms spelen ze meer daaronder. Ik heb veel respect voor de club. Hopelijk kunnen we ze morgen verrassen."