Jansen noemt vier arrogante Eredivisie-scheidsrechters

Jansen noemt viertal 'arrogante' scheidsrechters bij naam: 'Zo'n pedante houding'

Vandaag om 21:13
Laatste update: om 22:02

Anco Jansen is niet te spreken over vier scheidsrechters in de Eredivisie. Sander van der Eijk, Marc Nagtegaal, Ingmar Oostrom en Jannick van der Laan hebben volgens de oud-voetballer een arrogante houding.

In Voetbalpraat van ESPN haalt Jansen in een discussie uit naar het specifieke viertal. "Die jonge gasten: Van der Eijk, Nagtegaal, Oostrom en van der Laan. Zij hebben een houding die me totaal niet aanstaat. Ik vind het arrogant, pedant. We mogen op scheidsrechters dus ook al geen kritiek hebben? Ze hebben ook nog een vangnet, met de VAR, en daar mogen we dan ook niks van zeggen?"

Tafelgenoot en commentator Leo Driessen is het totaal niet met zijn tafelgenoot eens. "Voetbal is emotie, ja, maar er zijn trainers die vanaf het eerste fluitsignaal naast de vierde man gaan staan om te zeggen hoe het allemaal zit. Het is doorgeslagen. We accepteren vals spel van voetballers, maar als een scheidsrechter een fout maakt, is het een schande. Dat is de doorgedraaide scheefheid die in het voetbal zit."