FC Barcelona wil Wojciech Szczęsny terughalen uit voetbalpensioen

'Barça heeft plan om Ter Stegen-drama op te lossen en contacteert gestopte keeper'

Vandaag om 17:56
Laatste update: om 18:10

FC Barcelona heeft van Wojciech Szczęsny een absolute topprioriteit gemaakt. De Spaanse topclub kampt na het wegvallen van Marc-André ter Stegen met een acuut keepersprobleem, en wil die verhelpen door de onlangs gestopte Pool te verleiden van een comeback. Dat meldt SPORT, evenals de Poolse journalist Tomasz Wlodarczyk. 

Ter Stegen, de onbetwiste basiskeeper van Barcelona, raakte afgelopen zondag geblesseerd tijdens het uitduel met Villarreal. Inmiddels is duidelijk dat hij kampt met een gescheurde kniepees, die hem zeer waarschijnlijk de rest van dit seizoen aan de kant zal houden. Mundo Deportivo liet al snel de namen vallen van een aantal transfervrije doelmannen, onder wie ook Kostas Lamprou. 

Duidelijk is nu dat Szczęsny bovenaan het verlanglijstje staat. Trainer Hansi Flick is een groot fan van de Pool, die na het EK in Duitsland verraste door zijn handschoenen aan de wilgen te hangen. Of hij welwillend staat tegenover een terugkeer onder de lat, is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat Flick al contact met Szczęsny en zijn entourage heeft opgenomen. 

De 34-jarige (oud-) keeper kreeg vorig seizoen bij Juventus slechts dertig competitiedoelpunten tegen, en staat er mede om die reden uitstekend op bij Barcelona. Ook Robert Lewandowski heeft bij het bestuur aangegeven een groot voorstander te zijn van Szczęsny. De twee zijn bevriend geraakt bij het nationale elftal, en Lewandowski is dan ook bereid om zijn steentje bij te dragen bij een eventuele transfer.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!