AZ-captain steekt loftrompet over Sadiq

Ontketende AZ-aanvaller imponeert Clasie: 'Dit hebben we nog niet eerder gezien'

Vandaag om 17:16
Laatste update: om 17:30

Jordy Clasie heeft zich op de persconferentie voorafgaand aan de start van het Europa League-seizoen van AZ zeer lovend uitgelaten over teamgenoot Ibrahim Sadiq. De vleugelaanvaller, die in bloedvorm steekt, verbaast zijn aanvoerder. 

Er staat de laatste paar wedstrijden geen maat op Sadiq. De Ghanees maakte vorige week vrijdag nog twee doelpunten tegen PEC Zwolle, en vijzelde zijn seizoenstotaal daarmee op naar vier Eredivisie-treffers. "Hij krijgt dit jaar gewoon echt veel vertrouwen van de technische staf, de trainer en de assistenten. Dat kan heel veel doen met een speler", vertelt Clasie tijdens het persmoment, waarbij ESPN aanwezig was. 

"Dan kan je denk ik alleen maar de beste versie van jezelf laten zien, als je dat vertrouwen krijgt", vervolgt Clasie. "Als alles buiten het veld goed zit, kan je het binnen de lijnen laten zien." Dat gebeurt vooralsnog zeker. Enerzijds verrast het de middenvelder niet, anderzijds wel. "Hoe constant hij nu is, dat hadden we ook niet eerder van hem gezien. Complimenten voor hoe belangrijk hij voor ons is op het veld. Daarbuiten is het een hele fijne jongen om mee te werken. Ik hoop dat hij nog iets belangrijker voor ons kan gaan worden deze week."

AZ trapt de nieuwe Europese campagne woensdagavond om 18.45 uur af. Dan is IF Elfsborg, de huidige nummer zes van Zweden, te gast in Alkmaar. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!