Zidane junior hakt knoop door en stopt op 29-jarige leeftijd met voetballen

Zidane jr. (29) kiest voor ingrijpende verandering en stopt als profvoetballer

Vandaag om 16:59
Laatste update: om 17:06

Enzo Zidane, de zoon van Ballon d'Or-winnaar Zinédine Zidane, heeft zijn voetbalschoenen op 29-jarige leeftijd aan de wilgen gehangen. De oud-middenvelder was al ruim een jaar clubloos na zijn vertrek bij CF Fuenlabrada, dat uitkomt op het derde niveau in Spanje.

Onder meer het Spaanse AS maakt melding van de beslissing van Zidane junior om te stoppen met voetballen. Naar verluidt heeft de tweebenige Fransman  'zorgvuldig' de beslissing gemaakt, die door de hele familie gesteund wordt. Zidane had niet langer de motivatie om door te zoeken naar een nieuwe club en door te gaan met voetballen, waardoor hij zijn leven nu op de schop gooit. Hij wil zich nu focussen op zijn drie kinderen en beleggingen.

Zidane speelde tussen 1999 en 2000 even in de jeugdopleiding van Juventus, waar zijn vader toen actief was. Nadat Zidane senior verkaste naar Real Madrid, kwam Zidane junior ook in de opleiding van De Koninklijke terecht. Enzo schopte het uiteindelijk tot het tweede elftal van Real Madrid, waar zijn vader op dat moment trainer was. In de zomer van 2017 verruilde Zidane junior Real Madrid voor Deportivo Alavés. Dat bleek later het begin van een rondtocht langs meerdere clubs.

Bij Alavés speelde Zidane twee La Liga-wedstrijden. Na een halfjaar mocht hij alweer vertrekken bij de club, waardoor hij tekende bij het Zwitserse Lausanne-Sport. Later stond de man uit Bordeaux nog onder contract bij Rayo Majadahonda, Desportivo Aves, UD Almería, Rodez AF en Fuenlabrada.