Derksen wil verbod op uitsupporters

Derksen pleit voor ingrijpend verbod in het voetbal: 'Dit kan toch niet?'

Vandaag om 16:14

Johan Derksen pleit voor een verbod op uitsupporters in Nederland. Na de rellen bij het duel tussen Feyenoord en NAC Breda is De Snor het beu, zo laat hij weten aan tafel bij Vandaag Inside.

Op bezoek bij Feyenoord heeft een aantal NAC-fans zich misdragen. Daardoor pleit Derksen bij Vandaag Inside voor een verbod op uitfans. "We moeten gewoon stoppen met uitsupporters. Dat scheelt ons een vermogen aan politieagenten", zo steekt hij van wal. 

"Een verliespartij levert onderbuikgevoelens op. Dit kan toch helemaal niet?", vraagt Derksen zich vervolgens hardop af. "Je kan toch niet pelotons politie laten aanrukken om gekken met een capuchonnetje op in bedwang te houden. Verstandige uitsupporters die gaan niet meer. Met je kind ga je niet meer naar een uitwedstrijd."

Bas Nijhuis, die ook aanwezig is in de studio, is het niet helemaal eens met Derksen. De scheidsrechter vindt uitsupporters in een stadion 'fantastisch' en is van mening dat je ook de goedwillende fans benadeelt met een verbod. Valentijn Driessen kiest echter de kant van Derksen. "Stop nou met die uitsupporters", zo stelt de chef voetbal van De Telegraaf.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!