Gullit over Koeman en Oranje

Gullit ziet 'groot pluspunt' Oranje: 'Voor een coach niets lekkerders'

Vandaag om 14:04

Ruud Gullit ziet dit seizoen een andere Virgil van Dijk dan tijdens het EK. De voormalig Ballon d'Or-winnaar is positief over Oranje en kijkt met vertrouwen naar de toekomst.

'Koeman geeft mij altijd het gevoel dat het Nederlands elftal bij hem in goede handen is. Hij straalt uit dat we ons geen zorgen hoeven te maken', schrijft Gullit in zijn column voor De Telegraaf. Tegen Bosnië & Herzegovina en Duitsland genoot Gullit van Van Dijk. 'Ten opzichte van het EK zie ik nu een andere Virgil van Dijk. Ook van mij heeft hij kritiek gekregen omdat hij niet leverde in het veld en met te veel randzaken bezig was. Hij is aanvoerder gebleven, maar was toch veel minder aanwezig dan voorheen. Dat is goed, want het betekent dat er ook veel minder te repareren valt voor hem bij Oranje.'

Volgens Gullit verkeert Koeman in een luxepositie. 'Een groot pluspunt voor Oranje is dat Koeman kan beschikken over drie verschillende typen spitsen en voor een coach niets lekkerders dan dat. Zolang ze tenminste ook scoren', doelt hij op Joshua Zirkzee, Brian Brobbey en Wout Weghorst.

Oranje speelt in oktober twee Nations League-wedstrijden. Nederland gaat dan op bezoek in Hongarije en Duitsland.