Mazraoui: 'Eiting hoger aangeschreven in de jeugd'

Mazraoui treft voormalig Ajax-ploeggenoot: 'Hij stond hoger aangeschreven'

Vandaag om 13:48

Noussair Mazraoui denkt dat Carel Eiting hoger stond aangeschreven in de jeugd bij Ajax dan hijzelf. De voormalig ploeggenoten treffen elkaar woensdagavond in het Europa League-duel tussen Manchester United en FC Twente

Op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd blikt Mazraoui terug op de tijd die hij met Eiting bij Ajax doormaakte. "In de jeugd was het anders. Ik denk dat Carel (Eiting, red.) in de jeugd hoger aangeschreven stond als talent."

De Marokkaans international benadrukt dat er allerlei factoren meespelen in een voetbalcarrière. "Iedereen bewandelt zijn eigen pad om verschillende redenen. Ik weet dat toen Carel bij het eerste van Ajax kwam hij een langdurige blessure opliep. Dan loopt niet alles precies zoals je wil."

Zo kwam Eiting uiteindelijk via onder meer FC Volendam bij FC Twente terecht en speelt Mazroui na een periode bij Bayern München nu voor Manchester United. "Dan gaat de een naar links en de ander naar rechts. Ik denk dat dit uiteindelijk het mooie is van voetbal. Dat er zoveel factoren toedoen wat voor pad je bewandelt in je carrière."

Woensdagavond nemen Eiting en Mazraoui het tegen elkaar op in de Europa League. De aftrap van Manchester United-FC Twente vindt om 21:00 uur plaats op Old Trafford.