Ten Hag ziet Nederlandse clubs worstelen in Europa

Ten Hag maakt zich zorgen om Nederlandse clubs in Europa: 'Altijd al gezegd'

Vandaag om 12:45

Erik ten Hag ziet dat het Nederlandse voetbal minder begint voor te stellen in Europa. De Nederlandse manager van Manchester United hoopt dat dit proces gestopt kan worden.  

Manchester United neemt het woensdagavond in de Europa League op tegen FC Twente. Op de persconferentie voorafgaan aan dit duel, krijgt Ten Hag de vraag hoe het kan dat Nederlandse clubs niet opgewassen lijken tegen topteams uit andere landen. Zo verloren PSV en Feyenoord allebei met ruime cijfers tegen Juventus en Bayer Leverkusen.

"Dat is moeilijk te zeggen", begint Ten Hag. "Maar het Nederlands voetbal heeft vanaf het seizoen 2018/2019 een opmars gehad. We hebben heel punten gepakt met Ajax, AZ, Feyenoord en PSV. En nu lijkt het sinds het succes dat je hebt gehad, dat het de andere richting in begint te gaan."

De Nederlandse oefenmeester hoopt dat de daling van het niveau voorkomen kan worden. "Dit proces zal het Nederlandse voetbal moeten zien te stoppen. Ik heb altijd gezegd dat het voor een Nederlandse club niet makkelijk is om ver in Europa te komen. Waar een aantal teams, ik denk vooral Ajax en Feyenoord, wel veel punten hebben vergaard en ver zijn gekomen in Europa."

Woensdagavond om 21:00 uur spelen Manchester United en FC Twente op Old Trafford hun eerste duel in de groepsfase van de Europa League tegen elkaar.